top of page

Tietoa meistä

Starskykennel on 1991 perustettu kotikenneli Lappeenrannan Joutsenossa. Olemme kasvattaneet,  kouluttaneet ja harrastaneet Bordercollieita jo 23 vuotta. Toimintamme on vakiintunutta ja omaamme vahvan tietämyksen vastuulliseen kasvattajatoimintaan. Tämä näkyykin vahvana yhteydenpitona kasvattiemme perheisiin ja erilaisten haasteiden kohtaamisesta yhdessä kasvattiperheidemme kanssa. Toteutamme kasvatustoimintaa Skl:n ohjeistuksen mukaiseti, ja tämän valvonnan alla. Kuulumme myös Suomen bordercolliet- ja Kelpiet yhdistykseen. 

 

 

 

 

 

 

Oma harrastuksemme Bordercollieiden parissa alkoi kun  perheeseen piti saada koira joka olisi mahdollisemman terve, helposti koulutettava, autoon sopivan kokoinen, lasten kanssa toimeen tuleva eikä mikään turhan haukkuja.

 

Asiaa mietittyämme päädyimme bordercollieen ja olemme saaneet huomata valintamme olleen oikean. Meidän rotumme on nyt ja tulee aina olemaan Bordercollie!

Lissu

Teppo Iso-Aho ja 7 vkon ikäinen kasvattimme

Tiko

Perheemme on todella vilkas ja energinen, joten samat luonteenpiirteet omaava bordercollie sopii meille erittäin hyvin. Ensimmäinen bordercollie tuli meille vuonna 1991. Hän oli musta-valkea narttu FIN MVA Yazina's Bissja eli Janni. Jannille syntyi ensimmäiset pennut vuonna 1992 ja tästä pentueesta jätimme kotiin musta-valkoisen nartun FIN MVA Anceligan eli Likan, kennelnimeämme ei tuolloin oltu vielä virallistettu eurooppalaisilla areenoilla. Siitä sitten vähitellen alkoi bordercollien kasvatus. Tavoitteennamme on kasvattaa terveitä ja vahvahermoisia rodunomaisen ulkomuodon omaavia bordercollieita. Pyrimme aina etsimään pennuille rakastavat, harrastavat ja vastuuntuntoiset kodit.

Koiraharrastuksemme laajeni kattamaan myös kiinanharjakoiria kesällä 2005 kun perheeseemme liittyi vaimoni Lean suorittaman pitkäaikaisen väsytyksen jälkeen ensimmäinen kiinanharjakoira: Kuminaaman Drowning Mona alias PUPU, Pupu on powder puff eli pitkäkarvainen. Pupulle syntyi joulukuussa 2006 pentue josta kotiimme jäi monien vaiheiden jälkeen pikkuinen nakutyttö Starsky Aito Unelma alias MAISA ja siitä alkoi innostuksemme myöskin kyseisen rodun pienimuotoiseen kasvatukseen.

Pupu

Olemme koiraharrastuksemme aikana kokeneet paljon, nähneet useita upeita yksilöitä ja kohdanneet oman osamme haasteista. Kaikenkaikkiaan kokemuksemme koiraharrastuksesta on vakiintunut sydämiimme tiukasti ja kuuluukin luonnollisena osana arkeemme, ja voimme lämpimästi suositella koiraharrastusta myös muille. 

Pupu, Maisa ja Lumi, terassipäivystyksellään.

Myös harrastaminen koirien kanssa kuuluu kiinteänä osana aktiivisen koirarodun kanssa elämiseen, siksi erilaisten aktiiviharrasteiden joukosta valikoutui agility harratukseksemme. Tämä aiheuttikin nopeasti mm. sen että pihallemme ilmestyi erilaiset siirrettävät agilityesteet ja mikäli harrastuksesi vie sinut tämän erimnomaisen harrasteen pariin niin voimmekin auttoo mm, esteiden suunnittelussa ja mahdollisesti jopa tateuttamisessa omaan kotipihaasi.

 

Erilaisten koirankoppien ja harrastusvälineistön tuottaminen on tullut myös vuosien saatossa varsin tutuksi. Kysy rohkesti lisää mikäli toteutukset mietityttävät.

Agility tarjoaa liikuntaa sekä koiralle, että omistajalle.

bottom of page